Има безхаберие и престъпна небрежност за асансьорите. Това предупреди в Сутрешния

...
Има безхаберие и престъпна небрежност за асансьорите. Това предупреди в Сутрешния
Коментари Харесай

Експерт: Има безхаберие и престъпна небрежност при асансьорите

Има безхаберие и незаконна немарливост за асансьорите. Това предупреди в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Илия Златанов - основен секретар на Асоциация на производителите и вносителите на асансьори.

По думите му, има цялостно безхаберие, индиферентност и незаконна немарливост от държавните институции по отношение на сигурността на асансьорите. Златанов е безапелационен, че от Агенцията по метеорологичен и механически контрол, до Министерство на стопанската система и всички други институтции, има цялостна индиферентност и безотговоност и очевидно това е някому преференциално.

" Държавната организация не взема ограничения - в противен случай, те се стремят да отстранят всевъзможни въвеждания и претенции за привеждане към сигурност. Самата организация прави предпазен надзор и тя управлява по какъв начин прави предпазен надзор, а бюджетът е над 12 млн. лева на година без никакви старания за реализиране на сигурност ", сподели той.

Златанов посочи, че Асоциацията не получава никакви отговори на сигналите си, по-скоро някаква форма на изплъзване от страна на държавната институция.

" Между 2200 и 2500 лева са задоволителни, с цел да се отстранят тези недостатъци. Това ли е цената на един човешки живот, замислете се ", прикани Златанов.

Експертът разяснява и различен сериозен проблем - сигурността на ескалаторите.

" В България се вкарват уреди, в това число от Занзибар, които не дават отговор на европейските стандарти. Търсят се евтини, а не безвредни ескалатори. Един ден неизбежно ще се случи покруса, без да желая да съм неприятен пророк ", споделя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР